2019. július 20. Szombat Köszöntjük Illés nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 07:05-kor,
nyugszik 19:07-kor.

Üzenet a végzős hallgatóknak


ballagas300x200A hatodéves fogorvostan-hallgatók ballagása alkalmából a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) Fogorvosi Kari Platform (FOK Platform) szakosztálya az alábbi nyílt levéllel köszönti a végzős egyetemistákat:

"Amikor a Fogorvostudományi Kar épületét látjátok mindig jól nézzétek meg. Nézzétek meg jól azt az intézményt, amit az egyetem egykori rektora annyira szeretett. Érte átlépte a Rubicont és úgy döntött, hogy vállalja a börtön keserű éveit is. Hosszú útat tett meg, de vallatói szemébe nézve gerincesen vállalta nemzetét. Ahogy lennie kell, a jó diadalmaskodik a rossz felett. Nemsokára visszatérhetett az egyetem élére. 

A cella nyomott csendjében, biztos feltette azt a kérdést, hogy ér-e ez az egyetem annyit, hogy miatta családjától távol raboskodjon? Ahogy ő, mi is feltehetjük a kérdést magunkban, hogy ér-e ez a hivatás annyit, hogy életünkből, fiatalságunkból több, mint hat évet feláldozzunk érte? Ér-e annyit, hogy miatta feladjuk a pillanatnyi kényelmet?

Ér, mert szeretjük és ha kell a földkerekség végéről is pácienst szerzünk. Ér, mert semmi más nem ér annyit, nem adjuk el a tudásunkat. Nem azért álltunk fogorvosnak, mert autószerelőnek már nem menő menni. Hanem azért, mert hisszük, hogy amit teszünk és ahogy tesszük attól jobb lesz. Nem nekünk, hanem embertársainknak.

Az elmúlt évek valószínűleg közületek mindeniknek mást jelentettek: Volt akinek Marosvásárhely a függetlenedés felszabadult érzésvilágát, míg másoknak a szórakozás Mekkája vagy épp annak hiányát jelentette. Egy valami szerintünk egészen biztos, annak az útnak a végénel tartotok, ahol a bemutatkozáskor már nem a "fogorvostan-hallgató" kifejezést kell használjátok, hanem a "fogorvost". Természetesen joggal mondhatjátok hogy nem érzitek magatokat még szakembernek. Ez rendjén van, valószínűleg a tapasztalat halmozása és az elkövetkező időszakban megvalósított továbbtanulás, ezt az érzést feledtetni fogja. Aggodalmaskodni már csak azért sem feltétlenül kell, mert az egyetemünk egy valamit mindenkinek megtanít: a leleményesség képességét. 

Sajnáljuk, hogy a sokatok által Magyarországon megtapasztalt kari hallgatói szerveződés Marosvásárhelyen titeket hatodéven talált meg. Habár még nem lehet ennek a folyamatnak a mérlegét ismerni, azt azonban bátran kijelenthetjük, hogy a Fogorvosi Kari Platform körvonalazódása a ti évfolyamotok markáns személyeinek köszönhető.

Reméljük, hogy álmaitokat, terveiteket sikerrel valósítjátok meg és sokatokkal rezidens fogorvosként találkozhatunk az elkövetkezőkben. Az utolsó szó legyen Madáché: <<Ez jó mulatság, férfi munka volt!>>."

 

Elismeréssel,

a FOK Platform teljes csapata

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest