Platforma de Medicină Dentară


Asociația Studenților Maghiari din Târgu Mureș (ASM, în maghiară Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség) este o organizație non-profit cu caracter socio-profesional. Aceasta a fost înființată în anul 1990 pentru a apăra, promova și reprezenta drepturile și interesele studenților maghiari din Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Arte și Universitatea Tehnică.

Organizaţia noastră n-a renunţat la scopurile iniţiale, de zeci de ani lucrăm continuu pentru a reprezenta interesele tuturor studenţilor indiferent de scpecializări şi universităţi, astfel suntem cea mai mare organizaţie studenţească din oraş care direct sau indirect prin structurile strategice suntem prezenţi în conducerea universităţilor din oraş. Am devenit un catalizator atât pe plan cultural cât şi pe plan ştiinţific. La evenimentele noastre devenite deja tradiţii (Sesiunea Ştiinţifică Studenţească, Festivalul Studenţesc etc.) participă an de an mii de studenţi din oraş și din străinătate.

Platforma de Medicină Dentară (Fogorvosi Kari Platform, FOK Platform) este un departament profesional din cadrul ASM înfiinţat de Adunarea Generală cu scopul realizării programelor cu profil de educaţie sanitară, precum şi programelor ştiinţifice şi culturale. Se doreşte a fi o structură care să medieze relaţiile membrilor săi cu corpul profesional şi forurile superioare din ţară şi din străinătate potrivit intereselor studenţilor.

Din colectivul departamentului pot face parte numai studenţii Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, indiferent de sex, naţionalitate, religie şi apartenenţă politică cu condiţia de accepta, conform tradiţiei Asociaţiei Studenţilor Maghiari din Târgu Mureş, ca activităţile se desfăşoară în limba maghiară.

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest