Secțiunea de Medicină Dentară, Sesiunea Științifică Studențească (TDK)

Din 1992 nu trece nici o primăvară ca Sesiunea Ştiinţifică Studenţească să nu fie organizată de către Asociaţia Studenţilor Maghiari din Târgu Mureş (ASM).  La evenimentul la care anual participă studenţi, rezidenţi, medici şi cercetători atât din ţară, cât şi din străinătate departamentul FOK Platform din ASM împreună cu studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Medicină Dentară au un rol important în organizare.

Citește mai departe...

Zâna măseluță (Fogtündérek)

Campania de prevenție dentară "Fogtündérek” (Zâna măseluță) este un proiect comunitar început în anul școlar 2014/2015, cu scopul de a introduce copiii din clasele I-IV în lumea tehnicilor corecte de spălare a dinților și învățarea acestora, precum și a prezenta alimentația corectă pentru a avea dinți sănătoși. Voluntarii FOK Platform vizitează, după un program bine stabilit în comun acord, școlile din municipiul Târgu Mureș și alte localități (până acum în județele Mureș și Harghita) unde vizionăm filme educative , ne jucăm, și îi învățăm cântece și versuri prin intermediul cărora copiii vor învăța interactiv importanța spălării corecte a dinților. Prezentarea preiajului corect se face pe un model pe care ulterior elevii pot demonstra cunoștințele dobândite.

Citește mai departe...

FOK Összerázó

Evenimentul sosit deja la ediția a III-a are ca scop prezentarea facultății pentru studenții de anul I. de la Facultatea de Medicină Dentară. Scopul este ca lângă  informațiile utile prezentate în forma de PPT-uri, experiențele trăite de studenți la parcul de aventuri din Platoul Cornești, studenții proaspeți să-și poate acomoda mai bine. 

Citește mai departe...

uniDENTIS +

Programul uniDENTIS + :

·         Emisiune live din sediul ASM – FOK Platform (Căminul nr. 3) – Ediția extraordinară la matinalul postului de radio Erdély FM (97,1 FM) cu invitați de la Facultatea de Medicină Dentară a prezentat viața studențească mureșeană.

·         Voluntarii “Fogtünderek” au vizitat Școala Curcubeu din cartierul Valea Rece din municipiul Târgu Mureș unde învață, în număr considerabil, copii proveniți din mediu defavorizat

·         World Oral Health Day – prin standul de prevenție orală de la Promenada Mall, ne-am alăturat mișcării inițiate de FDI (World Dental Federation)

·         Workshop de prim ajutor, dr. Bögözi Bálint și dr. Veres Mihály - Centrul de simulare și abilități practice

·      Aspecte biomecanice în implantologie, dr. Száva Dániel – Căminul Studențesc Gecse Dániel

Citește mai departe...

Registrul de pacienți (Páciensregiszter)

Registrul de pacienți este un proiect inițiat de FOK Platform in 2014 și care are scopul ca pacienții să poată contacta mai ușor un student pentru tratamente de specialitate. Sistemul este digital și se poate accesa prin adresa http://fok.mmdsz.ro/index.php/ro/paciensregisztralo

 

Împreună la dentiști!

În parteneriat cu Fundația Markas am făcut posibil ca copii din plasamentul din Glodeni a călugărului franciscan Pál au putut participa în mod organizat la tramant stomatologic în cadrul lucrărilor practice de pedodonție. 

Ziua sănătății (Egészségnap)

În parteneriat cu Disciplina de Sănătate Publică din Universitatea Sapientia am organizat ediția a II-a a evenimentului de profilaxie. Fiind prezenți cu un stand de stomatologie am avut șansa de a explica studenților de la facultatea respectivă importanța alegerii unui tehnici corecte de spălat de dinți și am prezentat proiectul Registrul de pacienți.

Programul caritabil „Dupla jótett” (Două fapte bune)

Voluntarii FOK Platform au propus ca înainte de sărbători ar fi bine venit ca studenții să facă două fapte bune: donare de sânge și recompensa folosită pentru cumpărarea lucrurilor necesare pentru plasamentul din Glodeni a călugărului franciscan Pál. 

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest