2020. július 11. Szombat Köszöntjük Nóra, Lili, Kerka nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 07:04-kor,
nyugszik 19:06-kor.

Szakosztályi évértékelő


FOKtelen300x200Az egyetemi félév vége fele meghúztuk azt a bizonyos vonalat. Számot adunk munkánkról és tevékenységeinkről. Eredményes, sikeres, nem mellesleg rendezvényekben bővelkedő időszakot tudhatunk a hátunk mögött. 

A Fogorvosi Kari Platform (FOK Platform) szervezői csapata már az egyetemi év megkezdésekor rendezvénnyel várta az elsőéveseket. Az FOK Összerázó alkalmával a gólyáknak lehetőségük nyílt betekintést nyerni a számukra ismeretlen kari épületegyüttesbe, mint ahogy a városismereti játéknak, valamint kötélpálya nyujtotta kihívásoknak köszönhetően évfolyamtársaikat és saját magukat is jobban megismerhették.

Szakosztályunk indította el fogorvosi kari hallgatók körében oly népszerű magyar nyelvű iskolai prevenciós programot, amely keretén belül több mint 50 hallgató, 2 marosvásárhelyi általános iskola 9 osztályának kisiskolásaihoz jutottak el. Az akciónk hiánypótlónak biyonyul, úgyanis magyar nyelvű állandó elemi osztályos program még nem volt városunkban. 

Páciensregiszter nevet viselő projektünk keretén belül a felnőtt lakossághoz próbálunk szólni és felhívni a figyelműket a fogápolás fontosságára, miközben azért tevékenykedünk, hogy lebontsuk azt a tévhitet, hogy a fogászati eljárások költségesek és bonyolult az igénybe vételük. Szakosztályunk által több mint 80 fogorvosi kari hallgató kapcsolodott be  a programba és válallta, hogy az ingyenes közvetítő szolgáltatásunkat igénybe vevőkkel felveszík a kapcsolatot a szükséges kezelések véghezvitele érdekében. Úgyancsak mi vállaltuk az egyetemi Integrált Fogászati Központban használt árlista magyar nyelvre való lefordítását és online publikálását a honlapunkon.

A uniDENTIS az MMDSZ eddig egyedüli tudományos előadás-sorozataként havi rendszerességgel meghívott előadők által próbál a fogászat dinamikusan fejlődő és folyamatosan innovatív területeire betekintést és mélyebb elmélyülést biztosítani. Eddigi meghívottunk Dr. Márton Csongor, fogorvos a felsőbbéveseket érítő szakmai elhelyezkedés lehetőségeiről beszélt. 

Szakmai, közösségi, kulturális rendezvényeink által új színfoltott vittünk a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség életébe. A jövőre tekintve nem hagyunk alább, ehhez tartani fogjuk megunkat!

Tevékenységi mérlegünk egyszerűen, grafikusan: 

fokevertekelkolazsban 

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest