2020. november 23. Hétfő Köszöntjük Kelemen, Klementina nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 06:45-kor,
nyugszik 18:47-kor.

A 22. TDK fogorvosi szekciójának előadói


kulturpalota300x200A március 26-28. között megszervezett 22. Tudományos Diákköri Konferencia keretén belül meghívott oktatók előadásaira fog sor kerülni. Az idei kiadás Fogorvostudományi Szekciójában eddig még nem látott módon, hét magyarországi előadó fog részt venni a Szegedi Tudományegyetemről.

Az előadók névsora:


Dr. Pinke Ildikó fogorvosi tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi szakán végezte. Általános fogorvosi praxisban végzett munka után, főként gyermekek fogászati ellátásával és preventív fogászattal foglalkozik, kezdetben fogszakorvosként, majd ambulancia vezető főorvos beosztásban. Több mint 10 éve végez oktatási tevékenységet, 2011 óta egyetemi adjunktusként magyar és angol nyelven. Gyermekfogászat, Fogszabályozás, Preventív fogászat és Egészség-gazdaságtan tárgyak graduális oktatása mellett részt vesz a Szak – és Továbbképzésben koordinátorként, tutorként, valamint a Szakvizsga Bizottság tagjaként. Négy szakképesítéssel rendelkezik: Fog- és Szájbetegségek (1986), Gyermekfogászat (1993), Konzerváló fogászat és Fogpótlástan (2005), Fogszabályozás (2010).

Dr. Turzó Kinga egyetemi docens, a SZTE FOK Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék vezetőhelyettese, a fizikatudományok doktora, aki implantológiai tárgyú kutatásokkal szerzet hírnevet a szakmában. Részt vesz a Fogászati anyagtan és technológia, Orális biológia, Fogászati implantológia tantárgyak oktatásában magyar és angol nyelven. Kifejlesztette és meghirdette a Fogászati biometria és kísérleti eredmények kiértékelése, és a Bio-és alloplasztikai anyagok fogászati alkalmazása tárgyakat. Vezetésével számtalan hallgató nyert a szakdolgozatával helyezést a szegedi tudományos diákköri konferencián. 2012 óta tölti be a FOK általános dékánhelyettesi tisztségét. 2014-ben habilitált a klinikai orvostudományok területén.

Dr. Segatto Emil Marosvásárhelyen elkezdett egyetemi tanulmányait a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán summa cum laude-val fejezte be. Kétéves alapellátó fogorvosi tevékenység után szerezte meg Fog- és szájbetegségek szakképesítését, melyet követően a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Fogszabályozási és Állcsont-orthopaediai Osztályán kezdte el fogszabályozói pályafutását. Az itt töltött évek során megszerezte a Fogszabályozás szakképesítést, aktívan részt vett az Osztály graduális- és továbbképző tevékenységében, valamint az aktuális kutatási projektekben. Az ajak- és szájpadhasadékos ambulancia vezetését 2008-as távozásáig látta el. Az oktató, kutató- és betegellátó tevékenység mellett Konzerváló fogászat és fogpótlástan, illetve Gyermekfogászat szakképesítéseket is szerzett. Jelenleg tanszékvezető docensként dolgozik a SZTE FOK Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszéken.

Dr. Segatto Angyalka tanulmányait a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végezte. 2003-ban Fog- és szájbetegségek álltalános szakvizsgát tesz. 2006-ban Fogszabályozás-, majd 2008-ban Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsgákkal bővíti szakmai felkészültségét. 2009-től oktat a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán, ahol 2010-ben összeállítja a Dentális anatómia tárgy curriculumát és oktatja elméletben-gyakorlatban a 2. éves hallgatóknak. 2012-ben fogászati innovációja teszi nemzetközi szinten még ismertebbé, majd ugyanabban az évben meghívást kap a Styleitaliano elit nemzetközi szakmai csoportba. Jelenleg a PhD megszerzéséért folytatott kutatómunkája és további közlemények publikációja kötik le "szabadidejét".

Dr. Rakonczay Zoltán okleveles biológus, a biológia tudomány habilitált doktora, egyetemi oktató a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszékén. Munkássága során számtalan külföldi tanulmányúton volt Kutatási témá közé tartozik a kolinerg neurotranszmitter rendszer, az ABO vércsoport antigének és a szekretor státusz hatása a fogszuvasodásra gyermekeknél, titán implantátumok biointegrációját elősegítő biokémiai felületmódosítások. Közleményeinek és könyvfejezeteinek száma 78, miközben idézettsége 1323. Számtalan hazai és nemzetközi tudományos társaság munkájában vesz részt.

Dr. Berkovits Csaba egyetemi tanulmányait az Újvidéki Egyetem Általános orvosi Karának fogorvostudományi szakán kezdte meg, majd a Szegedi Tudományegyetemen fejezte be 2004-ben, ahol 2007-ben dentoalveoláris sebész szakorvos képesítést szerez. Egyetemi gyakornokként dolgozott 2004-2006 között a SZTE ÁOK Fogászati és Szájsebészeti Klinikán, majd klinikai orvosként, egyetemi tanársegédként tevékenykedett tovább. Jelenleg egyetemi adjunktus a SZTE Fogorvostudományi Karon. Kíváló szakmai felkészültsége mellett közel anyanyelvi szinten beszéli a szerb, német és angol nyelveket.

Dr. Vályi Péter egyetemi adjunktus, klinikai főorvos a SZTE FOK Parodontológiai Tanszéken. Fogorvosi tanulmányait Szegeden végezte, ahol később Fog- és Szájbetegségek, Parodontológus, Konzerváló fogászat és Fogpótlástan szakorvos képesítéseket is szerzett. SZAOTE Fogászati és Szájsebészeti Klinikán rövid ideig MTA Fiatal Kutatóként dolgozott, majd a Szegedi Tudományegyetem Fogászati és Szájsebészeti Klinika Parodontológiai Osztályán folytatta a tevékenységét. Kutatásainak és közleményeinek száma közelíti a 130-at. A parodontológiai témájú kutatások mellett, előszeretettel foglalkozik olyan más fogászati témákkal is.

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest