2020. november 23. Hétfő Köszöntjük Kelemen, Klementina nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 06:45-kor,
nyugszik 18:47-kor.

uniDENTIS +


Március 16-17. között kerül megrendezésre a több napot és több helyszínt felölelő uniDENTIS + szakrendezvényünk. Szakmai előadás, workshop, fogászati prevenció bevásárlóközpontban és iskolában, rádiós élő adás a szekházban és természetesen felejthetetlen élmények várják mindazokat, akik részt vesznek az MMDSZ fogorvosi szakosztályaként működő FOK Platform szervezésében megrendezésre kerülő uniDENTIS + első kiadásán.  

 

Az uniDENTIS+ azon a héten kerül megtartásra, amikor szerte a világon a Szájápolás Világnapját ünneplik a szakmai szervezetek. Egy 2012-es romániai felmérés szerint a hazai lakosság 80%-nak van fogorvosi jellegű problémája, ezek közül pedig a fogszúvasodás a leggyakoribb jelenség a maga 71%-val.

Ilyen körülmények között a szervezők számára egyértelmű volt, hogy fel kell hívni a marosvásárhelyiek figyelmét a szájápolásra. Az önkéntes fogorvostan-hallgatók részt vesznek majd egy prevenciós rendezvényen a hidegvölgyi iskolában és egy népszerű városszéli bevásárló központban.

Továbbá az érdeklődők részt vehetnek Dr. Bögözi Bálint szájsebész szakorvos által tartott fogászati elsősegély workshopon, amely a Szimulációs Központtal partnerségben kerül megrendezésre.

Az implantológia és szájsebészet aktuális kérdései iránt fogékonyak pedig Dr. Száva Dániel előadásán vehetnék részt a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégiumban.

Az unIDENTIS+ egyik érdekes pontja lesz, amikor az egyik hely rádió az MMDSZ székházából, a 3 sz. bentlakásból fogja közvetíteni a népszerű reggeli műsorát. Az adás témája a marosvásárhelyi egyetemista élet lesz.

 

DátumIdőpontRendezvény neveHelyszínJelentkezés
2016. március 16.  8:00 - 10:00 Fogtündérek Szívárvány Iskola  itt
2016. március 17. 16:00-20:00 Az Egészséges Száj napja Promenada Mall  itt
2016. március 17.  14:10 - Workshop Szimulácios Központ  itt
2016. március 17. 19:00 Előadás Gecse Dániel Szakkollégium  szabad
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest