2020. október 27. Kedd Köszöntjük Szabina, Szabrina nevű látogatóinkat!

 
A Nap kel 06:42-kor,
nyugszik 18:44-kor.

Első FOK tábor avagy Mert mi magas FOKon űzzük!


Elérte az előzetesen kitűzött célokat az első alkalommal megszervezett FOK tábor. A különböző évfolyamokról érkező hallgatók, akiknek év közben kevés lehetőségük van együtt szórakozni, egymással megismerkedni, a hétvégi táborban erős kötelékeket, sőt barátságokat alakíthattak ki. Az ismerkedő és csapatjátékok, illetve az esti kikapcsolódás mellett a szombat délelőtti kihelyezett gyűlés sem fulladt unalomba, hanem valószínűleg a tábor egyik leghasznosabb, legérdekesebb része volt. A hétvége helyszíne a jódtelepi református vendégház volt, ezúton is szeretnénk hálánkat kifejezni a házigazdáknak, amiért fogadtak minket. 

 

A pénteki nap mi másé is lehetett volna, mint az ismerkedésé, így rövid beszélgetés után bele is csaptunk a lecsóba. Nagy Norbert vezetésével a két játék során megteremtettük a tábori alaphangulatot, ami a hamarosan kezdődő karaoke buliban teljesedett ki. Mindenki megcsillogtathatta több-kevesebb tehetségét a mikrofon mellett, ami –talán nem is kell mondjam- a nézőket a hangos röhögésig elszórakoztatta. Akinek pedig kevésbé feküdt ez a fajta szórakozás, kipróbálhatta magát az előtérben, a beer-pong asztal melletti rögtönzött bajnokságban. Miután mindezeket meguntuk, a társaság még éberebb tagjai egy fenti szobában folytatták a délutáni játékokat, egy igencsak hosszúra nyúló, de annál szórakoztatóbb maffiázással…

A fogorvosi diákokon kívül ellátogatott a táborba az MMDSZ elnöke, Ladányi Emmánuel is, akinek hasznos tanácsai nagyban segítették a szombati gyűlés sikerét. Szép sorban megbeszéltük a FOK Platform fontosabb eseményeit, programjait, majd a jövőbeli tervekre is sor került. Kis szünet után a gyűlést egy SWOT analízissel folytatódott, ahol sorra vettük a szakosztály erősségeit, gyengeségeit, lehetőséit, valamint a rá leselkedő veszélyekről is szót ejtettünk. Ezzel párhuzamosan, a résztvevők kérdéseire, a fogorvosit érintő problémákra is próbáltunk választ, megoldást találni.

A megbeszélés után a Dudás Csaba-vezette csapatjáték következett, majd a legjobb csapatformáló tevékenységbe, a közös munkába is belekóstoltunk. Az est-ebédre tervezett bográcsgulyást ugyanis együtt készítettük el, így még inkább ízlett mindenkinek, amikor kicsit megkésve végre nekiláthattunk. A további program az előző napihoz hasonló volt, azzal a különbséggel, hogy az egész napos tevékenység után viszonylag hamar eljött az „elalszik a város” rész ideje. Másnap így kipihenten és persze vidáman láthattunk neki az egész házra kiterjedő takarításnak, amelyből mindenki kivette a részét.

Bár a szervezők valamivel több résztvevőre számítottak, a Ratosnyára ellátogató 22 fogorvosis diák így is közel az összes évfolyamot lefedte. A kevesebb táborozó egyáltalán nem okozott gondot, sőt, így családiasabb, ugyanakkor fokozottabb hangulat alakulhatott ki, amelyet mindenképpen pozitívumként említhetünk meg. Végszóként pedig csak annyit, hogy reményeink szerint jövőre ugyanott, ugyanolyan lelkesen várunk minden fogorvosist, elsőtől hatod évig! 

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest