Fogtündérek

A Fogtündérek egy 2014/2015-ös tanévtől kezdetét vevő prevenciós rendezvény, melynek célja játékosan megismertetni a kisiskolásokkal a fogmosási technikákat, valamint a helyes táplálkozást az egészséges fogak érdekében. Csapatunkkal iskolákba látogatunk el, ahol videókat nézünk, játszunk, valamint énekeket és mondokákat tanítva interaktivan sajátíthatják el a gyerekek a fogmosás fontosságát. A fogmosás szemléltetése egy óriásfogsoron történik, amit a gyerekek is kipróbálnak.

Bővebben...

Biciklitúra

A nagy ötletek sosem a dolgozó szobában születnek. Talán nem is a biciklitúrán, de az biztos, hogy ez az az esemény, ahol a láncos kétkerekű kedvelői úgy tekerhetnek keresztül a Marosvásárhelyhez közeli dombokon, hogy hasonló szenvedéllyel rendelkező hallgatótársaikkal lehetnek. Jó alkalom az ismerkedésre és még jobb az izomlázhoz. Aki az utóbbitól nem fél, tartson velünk!

Bővebben...

Gyalogtúra

"Mindössze három igazi sport létezik: a bikaviadal, az autóversenyzés és a hegymászás. A többi csupán játék." - tartja Ernest Hemingway, az Egyesült Államok legendás regényírója. Nem tudjuk, hogy mennyire igaz ez a kijelentés, de mi a FOK Platformban hisszük, hogy a sport az ami az embereket összehozza és egy közös cél érdekében összekovácsolja. Egy közösségként törünk a csúcsra!

Bővebben...

Fogorvostudományi Szekció, TDK

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség történelmében hagyománnyá vált a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) megszervezése, amely minden év márciusának utolsó hetében kerül megrendezésre és több mint két évtizedes múltra tekint vissza. Ez a rendezvény olyan egyedi alkalom az erdélyi magyar orvosképzésben, ahol a diákok anyanyelvükön mutathatják be az orvostudomány, a fogorvostudomány és a gyógyszerésztudomány szakterületeken végzett tudományos munkásságaik eredményét. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok már az egyetemi évek alatt bekapcsolódjanak a tudományos kutatásba. Az elért eredményeiket egy színvonalas konferencián mutathatják be, amely nemcsak a versenyszellemet táplálja, hanem fejleszti előadókészségüket, vitakészségüket és alkalmat teremt tudományos kérdések megvitatására, eszmecserére.

Bővebben...

Nyílt Napok

A középiskola utolsó éveiben általában nagy fejtörést okoz a továbbtanulás kérdése. Az Egyetemi Nyílt Napok ezt a problémát hivatott egyszerűbbé tenni a tanulók számára. Marosvásárhelyen a Diákszövetség ősszel (novemberben) szervezi a nyílt napokat, így a résztvevő a XII. osztályosoknak még lehetőségük adódik olyan egyetemekben is gondolkodni, ahol a felvételi rendszer hosszabb felkészülést követel meg.

A rendezvény két napot tart amely során bemutatásra kerül a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem és nem utolsó sorban az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem.

Bővebben...

Ötletbörze

Az Ötletbörze, azaz a fogorvosisok kerekasztalbeszélgetése (FKB) egy újonnan induló projekt, amely az FOK Platform aktivitásán belül a Fogorvosi Kar diákjait célozza meg. Hogy miért?

Ott a sok kérdőjel: Vajon miből kell tanulni első éven, kik lesznek a tanáraink és ők mit kérnek igazán számon, mi több, inkább mit nem? Honnan szerezni pácienst könnyedén és hogyan is „preferálja" majd a gyakorlat tanár a fogászati kezelés kivitelezési módját? Szereti-e ha virágot kap névnapjára a doktornő? Év elején mi kell beszereznünk? Hogyan tanuljuk meg az anyagot könnyebben? Szerintünk mindenki megtalálja magában ezeket a kérdéseket.

Bővebben...

uniDENTIS

Az uniDENTIS előadássorozat a Fogorvosi Kari Platform egyik legfontosabb szakmai rendezvénye. A hiánypótló kezdeményezés alapját az adta, hogy Marosvásárhelyen nem voltak magyar nyelvű rendszeres fogorvosi előadások. Mivel az előadások alapközönségét az egyetemi hallgatók adják, olyan témákat próbálnak meghívott előadóink érinteni, amelyek a diákokat foglalkoztatják. 

Bővebben...

Összerázó

 

A Fogorvosi Kari Összerázó az FOK Platform szervezésében ősszel, az egyetemi év első hetében megszervezett rendezvény. Célunk, hogy tartalmas programsorozatot rendezzünk az elsőéves fogorvostan és technikus hallgatóknak, amely reményeink szerint előmozdítja a beilleszkedést úgy az egyetemi életbe, mint a város körforgásába miközben egy óriási lehetőség, hogy megismerjék egymást és önmagukat az FOK-s gólyák. 

Bővebben...

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest